Belgien - lørdag den 7. maj 2016


Gent

Tilbage

Vi føler os ikke helt velkommen midt i flokken af kajakkerne. Så vi lusker af før morgenmaden. Vi trænger til at få tømt tønden og tanke vand. Alex har fundet en campingplads tæt på. Der er ikke plads men vi kan vente udenfor. Det er vi nu ikke indstillet på. Vi får lov til at tømme toilet og affaldsvand for 4 euro. Så er det jo også betalt. Til gengæld kan vi også købe frisk morgenbrød.

Vi efterlader camperen ved en hal tæt på campingpladsen og cykler ind mod centrum, hvor vi finder de andre. De leder efter et bryghus, der skal lukke op for besøgende netop i dag. Men vi finder det ikke, så Alex og jeg kigger lidt på butikker. Vi er hjemmefra blevet udstyret med en liste over gode ølsteder og i jagten på et par af disse, ender vi lidt uden for centrum, hvor vi finder en lokal bæverding med iskolde Jupiler øl. Her får vi også lidt ost til at stille den værste sult.

Jeg har på et tidspunkt i løbet af formiddagen fået et flyveblad i hånden om et hollandsk kor, der skal synge i en kirke. Det er der åbenbart også flere af de andre, der har lyst til. Vi får rigtigt at føle, at temperaturen er en ganske anden end de 32 grader, der er udenfor.

Efter koncerten møder vi de andre på en øl/whisky pub. Ejeren har specialiseret sig i at parre øl og whisky, så hvis du nævner din øl, fortæller han hvilken whisky, der skal serveres til. Dette koncept får en del af ølentusiasterne prøvet af.

Vi slutter næsten af i Gent, hvor vi startede. På Trollekelder finder vi plads til os alle udenfor. Det er dejligt på en lun aften. Efter en god øl, siger vi farvel til de andre og finder et lille spisested, hvor vi kan få lov at sidde udenfor og spise pizza. En værdig afslutning på et par lækre dage i Gent.

Camperen er også varm, da vi når tilbage. Men med lidt gennemtræk, er temperaturen hurtigt på et niveau, så vi kan sove.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34